Székesfehérvár Fejlődéséért Alapítvány

Helyi szervezet rendezvényein való részvétel 1-2. 2018. 09. 25.

Robotikai bemutató az Arconic-Köfém Kft. rendezvényein

2018. július 28. és augusztus 25. - Club Aliga, Balatonvilágos

Az amerikai tulajdonú, 2150 főt foglalkoztató Arconic-Köfém Kft. az alumíniumipar meghatározó vállalata Magyarországon. A 100 legnagyobb vállalat, és a 10 legnagyobb befektető cég egyike. Vállalati rendezvényekkel támogatja a munkatársai szabadidős elfoglaltságát - a Balaton partján tartott családi napjaihoz az Alba Innovár is csatlakozott digitális bemutatókkal és szakmai foglalkozásokkal.


Szakmai foglalkozások

1. Interaktív bemutató a digitalizációról és az Alba Innovárról
A programnap alatt többször is látható volt prezentáció az Alba Innovárról, a digitalizációról, és annak fontos szerepéről a pályaválasztásban. A prezentációba beépített QR kód segítségével KAHOOT kvízt oldhattak meg a jelenlévők a saját mobileszközükkel. 

2. Legórobot programozás
A résztvevők megismerték a legórobot működését. Összeállítottak egy egyszerű kis programot, és lejátszottak egy rövid legóversenyt.

4. Legószumó verseny
A résztvevők - miután megismerték a legórobot működését -, az összeállított robotokat mobilapplikációval menedzselve kieséses rendszerben legószumó „bajnokságot” játszottak. 

5. Robotbemutató foglalkozás
Az élményközpont Nao és EdBot típusú humanoid robotjai mutatkoztak be az érdeklődőknek, akik egy előadás keretében ismerkedhettek meg működésükkel, szerepükkel a digitalizáció világában.